Livsstilslinser

Rexis

Linseoperasjon mot alderssyn

Denne operasjonen har mange navn: Linsebytte, linseskifte, linseoperasjon, Clear lens Extraction, Refraktive Lens Exchange.  For å være litt kjedelig, så er ikke dette noe annet enn en grå stær operasjon uten grå stær.  Man gjør en helt vanlig grå stær operasjon, og fjerner den naturlige linsen, og erstatter den med en ny en i plast.

Med en linseoperasjon kan du få et perfekt syn, uansett om du har alderssyn, er nærsynt, langsynt eller har skjeve hornhinner.

Operasjonen egner seg mest for pasienter fra 50 år og oppover, da dette er øyne som har litt, eller litt mere grå stær. Under 50 år, så er laserbehandling med PresbyMAX ofte et bedre og sikrere alternativ.

Linsene kalles ofte livsstilslinser, og forskjellige fabrikanter leverer dem med forskjellige egenskaper. Felles for dem alle, er at de gir godt syn på avstander over 1 meter samtidig som de gir godt lesesyn på ca 40 cm. Noen livsstilslinser gir også et relativt godt syn på mellomavstanden som er rundt 1 meter.

 

Carl Zeiss AT Lisa tri Oculentis Mplus
Diffraktiv trifokal linse Oculentis Mplus multifokal linse

 

Dr. Thomassen har implantert livsstilslinser siden 2008, og erfaringene han har gjort, gjør at vi kun opererer inn linser fra tyske Oculentis, nemlig Oculentis Mplus X og Oculentis Mplus X toric.  

Årsaken er at alle de konkurrerende livsstilslinser er diffraktive linser,  Det betyr at de er utstyrt med ringer som bryter lyset fra forskjellige avstander. Ringdesignet er berømt eller beryktet for å gi problemer med lys i form av blendinger og glorier. Noen ganger i så stor grad at det er yrkesmessig invalidiserende, og linsene må taes ut igjen, hvilket er en vanskelig operasjon.

 

Oculentis Mplus sonefokusering 

Oculentis Mplus linsen har ingen ringer. Linsen fungerer etter sonefokuserings prinsippet. Det betyr at linsen splitter opp synsinntrykket i 3 soner, det du ser på avstand, det du leser og det i mellom. 
Dette designet er meget rent, og det er kun to streker i linsa, én på hver side av midten.  Dette gir helt minimalt med lysforstyrrelser, og er etter vår mening,  i dag den beste linsen i markedet. 

Det er en linse som pasientene er meget tilfredse med og hvor blendingsproblematikken er meget redusert i forhold til alle diffraktive linser.

Vil du absolutt ha en diffraktiv linse, så vil vi anbefale en annen øyeklinikk.